Mad

Derfor er Mængden af Foodservice Virksomheder i Vækst

En af de helt basale ting, vi har brug for at lære som mennesker er, hvordan man tilbereder noget mad. Vi har alle brug for at spise for at overleve, og det betyder at der ikke er mange ting her i livet, der er ligeså essentielle, som at have evnerne til at omdanne råvarer til sund og nærende kost.

Fordi vi alle udvikler disse evner i løbet af livet, så er det også fristende for mange, at forsøge at gøre en karriere ud af madlavningens ædle kunst. Alle har oplevet at være for dovne eller stressede til at tilberede et ordentligt måltid: og på de tidspunkter er det rart, at andre tilbyder at sælge dig mad der allerede er kærligt tilberedt og portionsanrettet. Hvis det er noget du sætter pris på, så må der også være mange andre mennesker derude, der ville sætte pris på det. Så hvorfor ikke lave åbne din egen foodservice virksomhed?

Det er nogenlunde sådan eventyret med at starte egen virksomhed starter for mange iværksættere. Der er et åbenlyst behov, og de helt basale evner har man jo allerede på plads. Det burde altså være ganske ligetil sådan at stable en forretning på benene.

Men det har jo været tilfældet i mange årtier. Alligevel er det kun på det seneste, at vi virkeligt har set en eksplosion i antallet af foodservice virksomheder her i landet. Hvad kan denne pludselige udvikling skyldes, hvis det ikke er fordi der er flere, der får idéen?

Det skyldes primært, at mange af de ting der hidtil har stået i vejen for, at gøre drømmen om at åbne sit eget spisested til virkelighed, først lige er blevet løst. Det er fint at have evnerne og motivationen for at åbne et spisested, og kombinerer man det med et marked der efterspørger nem og god mad, så er man godt på vej. Men udfordringen ligger i alle detaljerne. Hvor får du dine råvarer fra? Er der plads i køkkenet til at lave alle de retter, du gerne vil have på menuen? Hvor finder du dine ansatte?

Disse spørgsmål var komplekse at svare på før i tiden. Enhver der ønskede at starte sin forretning var nødt til at løse disse problemer ét efter ét, og det var sjældent at de forskellige steder nåede frem til samme løsning.

Men i dag er der grossister der har specialiseret sig i at støtte disse forretninger. Du kan få leveret friske og økologiske grøntsager til restauranten hver eneste dag, fra en grøntsagsgrossist. Du kan bestille bake off brød til foodservice, så du ikke behøver at have en hel bagerafdeling i din restaurant. Og du kan bruge et virker-bureau eller en headhunter for at skaffe de helt rigtigt ansatte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.